Verschillende types desktop computers

De “toren” desktop computer

Dit type computer splitst de toren met de hardwareapparatuur af van de monitor en andere componenten in aparte onderdelen, dit type komt momenteel nog het meest voor van alle types vaste computers omdat het grote voordeel hiervan is dat u gemakkelijk de verschillende onderdelen specifiek naar uw noden kunt kiezen en afstemmen. Alsook is dit type computer later gemakkelijkst te upgraden. De prijzen hiervan variëren van ongeveer 500 euro tot 1200 euro voor een gemiddeld systeem met monitor.

De “All-In-One” desktop computer

Dit type computer combineert de hardwareonderdelen, interne componenten en monitor in een compact geheel. Een All-In-One systeem maakt uw beslissing gemakkelijker omdat dit systeem alles bevat wat u nodig hebt. All-in-one-computers komen voor in budget vriendelijke pakketten gaande van 500 euro tot 1000 euro. Maar er bestaan ook dergelijke systemen die boven de 2000 euro kunnen kosten, afhankelijk van de kracht van het systeem.

Verschillende types laptop computers

De laptop computer

Dit type computer combineert alle basisonderdelen in een enkel geheel. Momenteel vertrekt de prijs van een gewone laptop vanaf ongeveer 350 euro maar kan gaan tot boven de 2000 euro, alweer afhankelijk van hoeveel kracht en extra’s u nodig hebt.

De “Ultrabook” computer

Ultrabooks zijn dunner en lichter dan standaard laptops, wat als grote voordeel heeft dat ze extreem draagbaar zijn. De kost van een ultrabook varieert tussen de 600 euro en de 1800 euro. Ultrabooks zijn gewoonlijk iets duurder dan gewone laptops met vergelijkbare specificaties omdat de behuizingen van ultrabooks veel verder in detail worden ontwikkeld om het geheel zo licht en compact mogelijk te maken.

De Netbook computer

Netbooks verafschuwen optische drives en high-end onderdelen, en proberen alles gedaan te krijgen via een internet browser. Netbooks hebben de eigenschap dat ze zeer klein zijn, met schermen van ongeveer 10 inch. Hoewel hun populariteit drastisch afgenomen is door de opkomst van tablets, behouden ze nog steeds hun plaats in de markt doordat ze de meest draagbare computer zijn met ingebouwd fysisch toetsenbord. Een netbook kost ongeveer tussen de 200 euro en 400 euro.

De Tablet computer

Tablets zijn compacte, ultra draagbare touchscreen apparaten die afhangen van een specifiek besturingssysteem. Mini- programma’s, ook wel apps genaamd, maken het mogelijk al het werk te doen wat u van een gewone computer verwacht, met dat verschil dat u geen toetsenbord en muis meer dient te gebruiken, maar u gewoon het scherm dient aan te raken. De prijs van tablets varieert momenteel tussen de 250 euro en 900 euro, afhankelijk van de kracht en het merk dat u kiest.