fbpx

TPPC blog

tppc contact
Computer componenten
Anton

Computer laten maken vs computer kopen in winkelketen

Een computer kopen kan heel snel gaan. Je gaat naar een elektroketen, volgt de praatjes van verkopers, koopt een toestel dat je onmiddellijk meeneemt naar huis. We moeten er wel bij vermelden dat die verkopers zijn opgeleid om te verkopen en weinig weet hebben wat er zich in “de bak” afspeelt. Bovendien is het de bedoeling om meerdere jaren probleemloos te werken op je nieuwe computer.

Meer lezen »
wachtwoorden beheren
Algemene info
Anton

Hoe kan ik het best al mijn wachtwoorden beheren?

Wachtwoorden beheren… voor de ontelbare accounts dat je online hebt, heb je bijgevolg ook evenveel wachtwoorden, en (hopelijk) ook verschillende. Op den duur wordt dit een kluwen dat onmogelijk is om te onthouden. Zeker wanneer je over accounts beschikt waar je maar zelden eens inlogt. Vooraleer je naar de computerhersteller gaat om te vragen of hij je verloren of vergeten paswoorden terug kan vinden, kan je hier heel wat tips terugvinden.

Meer lezen »
harde schijf vol
computer problemen
Anton

Alweer een volle harde schijf? Zo kan je snel dubbele bestanden zoeken op je pc.

Je kent het wel, uw harde schijf raakt steeds voller en voller, terwijl je zeker bent dat je bijna niets downloadt. Een veel voorkomende fout die mensen maken (dit gebeurt meestal zonder dat ze het zelf weten) is dat ze bestanden kopiëren in de plaats van gewoon verplaatsen wanneer ze bijvoorbeeld foto’s van de ene naar de andere map op hun computer willen verplaatsen.

Meer lezen »
grafische kaart vervangen
Computer componenten
Anton

Hoe zelf een grafische kaart vervangen in een pc?

Grafische kaart vervangen? Na het lezen van dit artikel kan je het gemakkelijk zelf uitvoeren. Door de grafische kaart te vervangen, kan je op een vrij eenvoudige en goedkope manier de prestaties van je game pc aanzienlijk verbeteren.

Meer lezen »
computer sneller werken
computer problemen
Anton

Computer sneller maken? Enkele eenvoudige tips

De meesten mensen zijn ondertussen overgestapt naar het nieuwste besturingssysteem van Microsoft, namelijk Microsoft Windows 10. Echter hebben sommige mensen dit gedaan met behoud van gegevens. Dit betekent natuurlijk dat de “goedaardige” gegevens, zoals uw foto’s, gemaakte documenten,… behouden blijven. Maar ook de “kwaadaardige” gegevens, zoals malware, spyware, … blijven bewaard. Je computer zal hierdoor niet sneller worden.

Meer lezen »
computer kopen tppc
Computer componenten
Thomas Persyn

De verschillende types computerbehuizingen

In dit artikel geef ik kort de verschillende types computerbehuizingen weer, alsook de verschillende grootte’s die er bestaan. Dit is een handig overzicht van wat er voornamelijk in de handel verkrijgbaar is wanneer u beslist een nieuwe computer te kopen.

Meer lezen »
desktop vs laptop
Hardware
Thomas Persyn

Desktop of laptop? Hier vind je alle argumenten:

Wanneer u van plan bent een nieuwe computer te kopen is het een goed begin om eerst eens na te gaan welk type computer u wenst. Hierbij is de belangrijkste vraag: wil ik een desk- of laptop computer kopen. In dit artikel geef ik een kort inzicht weer waarop je best dient te letten bij het maken van deze keuze.

Meer lezen »
spam herkennen
Algemene info
Thomas Persyn

Hoe herken je kwaadaardige e-mails?

Uw spamfilter beschermt u momenteel beter dan ooit tegen ongewenste e-mails. Vroeger belandde bijna elke kwaadaarde e-mail in uw inbox. Gelukkig is dit nu niet meer het geval. Maar geen enkel systeem is perfect. Af en toe lukt het bedriegers om e-mails te sturen die toch in uw?inbox belanden. Hoe weet u?in dit geval of het om oplichting gaat of niet?

Meer lezen »
computer herstellen
Algemene info
Thomas Persyn

Back-up van uw gegevens: noodzaak of overbodige luxe?

Iedereen vertelt u altijd dat u zeker moet zorgen dat uw belangrijke gegevens geback-upt zijn op uw computer, maar wat betekent dit concreet? Hoe doet u dit best? Heeft u hiervoor speciale programma’s nodig? Waarop kan u een back-up maken? Kost dit veel? Is dit wel nodig?

Meer lezen »
malware herkennen
computer problemen
Thomas Persyn

Welke schade kan malware op uw computer aanrichten?

Malware kan op uw computer enorm veel schade aanrichten. Dit kan gaan van kleine operationele problemen en ongewenste pop-ups doen verschijnen, maar het kan evenwel gaan tot uitgebreide softwarematige beschadiging, of zelfs verlies van geld.

Meer lezen »
harde schijf crash
Computer componenten
Thomas Persyn

Enkele tekens van een crashende harde schijf

Vroeg of laat crasht elke harde schijf, het is gewoon een kwestie van tijd. Kortweg zijn er twee types van crashen. Enerzijds is het mogelijk dat uw harde schijf van het ene op het andere moment stuk gaat, anderzijds is het mogelijk dat uw harde schijf een langzame aftakeling ondergaat. In dit artikel beschrijf ik kort enkele tekens waaraan u kan zien of uw harde schijf het aan het begeven is. Wanneer u een, of enkele van deze tekens waarneemt is het best om een computer herstelling te laten uitvoeren.

Meer lezen »