Muis en toetsenbord ondersteuning

Als het gaat om precisie in bijvoorbeeld First person shooter of real time strategy games, dan is het toetsenbord en muis nog altijd de beste keuze. Reactie gaat veel sneller met een muis dan met een controller.

Veel hogere schermresoluties

Met een deftige gaming computer kunt u een veel hogere schermresoluties halen. 4k gaming -gamen, op 4096 x 2160, begint zijn intrede te maken en betaalbaar te worden. Een gemiddelde gaming computer haalt momenteel zonder probleem resoluties van 1600 x 1200. Met een console haalt u gemiddeld een resolutie van 1080p, tenzij u zware investeringen doet in een ultra HD televisie.

De gaming computer is gemakkelijk te upgraden

Een heel groot voordeel van een gaming computer is dat het gemakkelijk te upgraden is. Bijvoorbeeld een nieuwe grafische kaart of processor installeren is tegenwoordig kinderspel en kost echt niet zoveel meer.

De games zijn goedkoper

Terwijl u voor consolegames al vlug rond de 75 – 80 euro dient neer te tellen, hebt u al vlug dezelfde titel voor nog geen 50 euro. Ook zijn er zeer veel budget games te verkrijgen voor minder dan 10 euro.

U bent niet verplicht om via 1 online service te gamen

Stel u voor dat u niet vast hangt aan de Xbox of Playstation online service? Want wanneer deze down is, kunt u helaas niet meer online gamen… Wacht, dat is nu net wat u met een computer doet, is het niet?

Ongelimiteerde opslagruimte

Gaming computers genieten van praktisch ongelimiteerde opslagruimte, en moest het nu toevallig gebeuren dat uw harde schijf toch vol raakt, dan is het geen probleem om een extra harde schijf te installeren. Bij de Xbox 360 daarentegen bent u afhankelijk van de DVD-grootte’s en ook bij de Playstation bent u afhankelijk van de harde schijf die ingebouwd is.

Hopelijk hebben deze korte puntjes u toch enigszins overtuigd om een gaming computer te verkiezen boven een gaming console wanneer u aan het twijfelen bent tussen een van deze twee opties.