Een computer is even sterk als de zwakste schakel

Elektroreuzen zoals Mediamarkt, CoolBlue, Krëfel, of zelfs ook Aldi of Carrefour, kopen computers in bulk van de fabrikant. Deze computers worden in massaproductie vervaardigd, duizenden tegelijk. De toestellen worden telkens gepromoot door een of meerdere kwalitatieve onderdelen in de spotlights te zetten. Maar om de prijs te drukken, wordt dit gecombineerd met goedkope stukken. Wat de consument belangrijk vindt, wordt wel telkens in de verf gezet.

Bijvoorbeeld:

  • Capaciteit van opslag: vaak gaat het om een HDD waarvan ze de capaciteit benadrukken. SSD is echter veel sneller dan HDD en daarom voor velen interessanter.
  • Processor: een Intel i7 van generatie 2010 zal trager werken dan een Intel i3 van 2018. Dit wordt echter nooit vermeld.
  • RAM-geheugen: is 8 GB zeker voldoende?

Dit alles wordt dan in een mooie behuizing gestoken, wat ook nog eens bijdraagt aan de smaak van de klant.

Een computer is echter maar zo krachtig als de zwakste schakel. En deze komt uiteraard niet in beeld: een low-end grafische kaart, een trage HDD, … Computers als deze zitten bijgevolg snel tegen hun plafond en gaan daardoor maar enkele jaren mee. Werken op een trage pc is uiteraard erg frustrerend en contraproductief…

Kies een computer volgens je behoefte

Daarnaast gebruikt iedereen een computer anders. Iemand die enkel tekstverwerking en e-mails maakt, heeft niet hetzelfde systeem nodig als iemand die video’s bewerkt. Wil je gamen? Kijk dan vooral wat voor games je wenst te spelen, want ook daar zit verschil in.

Door verkeerde computerkeuze verslijten sommige mensen computers aan de lopende band en hebben ze jaarlijks een nieuwe nodig. Als ze een systeem zouden laten samenstellen, zouden ze veel langer met dezelfde computer kunnen werken. Hiermee kan je veel geld en tijd uitsparen.

nieuwe pc kopen

Een duur computersysteem is daarom geen goed computersysteem. 

Sommige mensen gooien een smak geld op tafel in de veronderstelling dat de computer die ze daarvoor krijgen wel goed zal zijn. Dit is een misvatting. Een dure computer kan nog altijd minder goede onderdelen bevatten. Een systeem van Apple is veel duurder dan een pc en kan ook nog altijd stuk gaan. De herstelkosten hiervoor liggen ook veel hoger dan aan een pc. Het verschil in prestatie is tegenwoordig veel kleiner dan vroeger.

Crapware: overbodige software op fabriekscomputers

Wanneer je een fabriekscomputer koopt, wordt daar standaard heel wat software van de fabrikant op geïnstalleerd. HP, Lenovo, Acer, … allemaal doen ze het. Net zoals dit het geval is op smartphones, is deze software totaal overbodig en maakt het systeem op zich alleen trager.

Een manier op deze “crapware” te verwijderen, is via dit programma.

crapware

Wat is dan de beste keuze?

Omwille van bovenstaande redenen, stellen wij gepersonaliseerde computersystemen samen. Op die manier:

  • geef je niet teveel geld aan nodeloze onderdelen.
  • krijg je een systeem met hoogwaardige en recente onderdelen die door ons voordien worden onderzocht.
  • werk je met een duurzaam en degelijk systeem dat eenvoudig en snel te herstellen is en lang meegaat.
  • krijg je een gepersonaliseerde en vergaande service na verkoop.

Wens je een offerte voor jouw nieuwe computer? Vul deze hier in. We contacteren je nadien met de mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Name *