Gaming pc volgens budget

Er zijn ontelbaar verschillende onderdelen die je kan kopen voor je gaming pc. Met als gevolg dat er nog veel meer verschillende combinaties mogelijk zijn, met uiteraard evenveel prijsklassen. Voor ongeveer een €700 kan je al een basis gaming computer kopen, waarmee je de laatste games toch op een gemiddelde kwaliteit kan spelen. Er zijn uiteraard monstercomputers die vlotjes boven de €5000 gaan, exclusief scherm. Een degelijke monitor heb je al voor €100 euro, al zijn er ook schermen van €4000 en meer op de markt.

gaming pc tppc

De geschikte processor voor je gaming pc

Er zijn twee grote spelers op de processor markt, namelijk Intel en AMD. Elk hebben ze hun eigen gebied waarin ze zich concentreren. AMD processors zijn budgetvriendelijk, maar zijn moeilijker te overklokken dan Intel processors. Als je een hardcore gamer bent en je systeem wil overklokken, raad ik aan je te baseren op een Intel gaming pc. Meer informatie over de verschillen tussen Intel en AMD vind je hier.

Kies de overige onderdelen keurig

Ook over de keuze van het moederbord moeten we even stilstaan, al is deze reeds beperkt bij de keuze van processor. Elk van de twee bovengenoemde processorfabrikanten hebben hun eigen mounting systeem waarbij ze elk op hun manier de processor laten bevestigen op het moederbord. Als je bijvoorbeeld van plan bent meerdere grafische kaarten in je systeem te integreren, dan dient het moederbord daarop voorzien te zijn.

Tevens vergroot een SSD ook de werksnelheid van je systeem enorm.

Qua RAM-geheugen dien je toch vlug te rekenen op een absoluut minimum van 4 GB, en een aanbevolen hoeveelheid van 8 GB. Ook is de keuze van een degelijke grafische kaart onontbeerlijk bij het samenstellen van uw ideale gaming computer.

Uiteraard kan dit lijstje nog veel verder aangevuld en uitgebreid worden. Maar als je deze basis in het achterhoofd houdt, kan je al vrij goed de perfecte gaming computer bepalen, afgestemd op je wens en budget.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Name *